Министърът на земеделието Явор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни

...
Министърът на земеделието Явор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни
Коментари Харесай

Министър Явор Гечев участва в откриването на Деветата национална среща на земеделските производители в България

Министърът на земеделието Явор Гечев  Явор Гечев Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година поздрави участниците в Деветата национална среща на земеделските производители в България, проведена в Казанлък от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).

В събитието вземат участие още изпълнителният шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Георги Тахов и евродепутатът Атидже Алиева-Вели.

Земеделският министър отговори на редица въпроси, свързани с провокациите пред земеделските производители, в това число вноса на зърно от Украйна и препоръчаните от България ограничения пред Европейската комисия. Той добави, че е сложил на дневен ред тематиката за преосмислянето на параметрите на Зелената договорка поради компликациите пред агросектора в последните години, както и че страната ще упорства за опростено използване на зелените ограничения в Стратегическия проект. Министърът сподели още, че идното подкрепяне на българските производители поради спешната обстановка в Украйна би трябвало да се случи допустимо най-скоро, оповестяват от пресцентъра на аграрното ведомство.

Той срещна присъстващите с подготвяните разпоредба и ограничения за проследяемост по цялата верига на доставките на храни, за разбор на данните и изсветляване на процесите, с подготвяното законодателство, третиращо нелоялните търговски практики, както и със почналите инспекции за произхода на суровината в млекопреработвателните предприятия.

Земеделският министър увери стопаните, че подготовката по директните заплащания върви по график, също така е наваксано изоставането по Националния проект за възобновяване и резистентност.

Агроминистърът акцентира, че бъдещи промени в Стратегическия проект ще се вършат транспарантно и в разговор с браншовите организации в границите на Мониторинговия комитет. „ Ще поздравявам всяка самодейност за сдружаване на земеделските стопани, с цел да имат представителност и легитимация “, съобщи Явор Гечев  Явор Гечев Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година и в умозаключение пожела на стопаните сполучлива година.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР